Atenție, metroul ajunge în Pantelimon! Planurile Gabrielei Firea și ale primarilor de sector

Atenție, metroul ajunge în Pantelimon! Planurile Gabrielei Firea și ale primarilor de sector

După 45 de ani, metroul bucureștean va ajunge și în cartierele din estul Capitalei. Locuitorii din cartierul Pantelimon, în Sectorul 2, își vor vedea visul împlinit.

După 4 ani în care Sectorul 2 a excelat la capitolul mizerie și s-a umplut de stâlpișori la toate intersecțiile importante, vin veștile bune dintre Guvern, Primăria Capitalei și primăria de sector. Sectorul 2 va beneficia de metrou.

Totul în timp ce actualul primar general a ratat mai toate proiectele importante pentru bucureșteni, de la cele din termoficare și transport public, până la cele din sănătate, cultură și educație.

Gabriela Firea și echipa PSD pentru București au venit cu planuri pe termen lung pentru fiecare sector, dar și pentru Capitală, care par îndrăznețe, însă foarte bine argumentate și construite.

”Soluția pentru decongestionarea Bucureștiului este extinderea rețelei de metrou în tot orașul. În programul pentru București 2024 – 2028, un loc special îl ocupă dezvoltarea rețelei de metrou și în cartierele în care acum nu este, dar și legătura cu localitățile din Ilfov. Printr-o colaborare între Guvernul condus de Premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, Primăria Generală și Primăria Sectorului 2 vom aduce metroul în tot sectorul, prin accesarea de fonduri europene din următoarele scheme de finanțare ale UE”, a transmis Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei.

Senatoarea Gabriela Firea și Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, au detaliat, în prezența premierului Marcel Ciolacu, proiectele pentru construirea și extinderea a 3 magistrale de metrou care vor lega Sectorul 2 cu rețeaua de metrou existentă, dar și cu județul Ilfov.

Magistrala M5 Eroilor – Piața Iancului – Pantelimon este în faza de proiectare, iar în cursul anului viitor ar putea fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Primăria Sectorului 2 în parteneriat cu Primăria Generală vor prelua, de asemenea, documentația pentru extinderea magistralei M5 – Dimitrie Pompeiu – Petricani.

După modelul deja implementat de Sectorul 4, de la Ministerul Transporturilor (Metrorex) va fi preluat Studiul de Fezabilitate pentru magistrala de metrou M7, segmentul Piața Unirii – Obor – Doamna Ghica – Voluntari, urgentându-se, astfel, conexiunea cu județul Ilfov.

Totodată, va fi realizată documentația tehnică pentru prelungirea magistralei M2, până în zona Petricani, unde bucureștenii din Sectorul 2 vor avea șansa să beneficieze de cea mai mare zonă de relaxare și petrecere a timpului liber din sector, care urmează să fie dezvoltată acolo.

Sursele de finanțare, avute în vedere de Gabriela Firea și echipa sa, pentru realizarea acestor proiecte se bazează pe sprijinul Guvernului în relația cu Comisia Europeană pentru includerea proiectului în următoarele scheme de finanțare ale Uniunii Europene, pe modelul magistralei M4 (Izvor – Gara Progresul), implementat în acest moment de primarul Daniel Băluță în Sectorul 4.

La ora actuală, Sectorul 2, un sector foarte aglomerat al Bucureștiului nu beneficiază de o infrastructură a transportului public capabilă să preia tot fluxul de participanți la trafic.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
26.4 ° C
27.3 °
26 °
45 %
3.1kmh
0 %
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii