Candidaturile pentru alegerile locale rămân definitive din 8 mai

Candidaturile pentru alegerile locale rămân definitive din 8 mai

Candidaturile pentru alegerile locale rămân definitive de astăzi, 8 mai, după cum a precizat, pentru Radio România Actualităţi, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.

Toni Greblă: Mâine vor fi afișate atât la sediul Birourilor electorale Județene, la sediul Biroului Electoral Central și pe măsură ce ele vor fi centralizate, vor fi publicate și pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Odată cu tipărirea buletinelor de vot, un specimen al buletinului tipărit va fi și dat publicității, tocmai pentru ca cetățenii să poată să vadă buletinul de vot, să poată să identifice competitorul politic pentru care optează și să voteze în cunoștință de cauză.

Cetățenii români cu domiciliul în țară vor vota în data de 9 iunie numai la secțiile de votare unde sunt arondați pentru alegerile locale, iar pentru alegerile europarlamentare pot să voteze oriunde în țară sau în străinătate, a mai spus Toni Greblă.

Cetățenii care au reședința în altă localitate pot vota acolo, dacă au obținut viza de flotant cu mai mult de 60 de zile înainte de ziua alegerilor.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii