Ciucă semnalează că PNL este pregătit din nou de o alianță cu USR, construcția care a dus România în criză

Ciucă semnalează că PNL este pregătit din nou de o alianță cu USR, construcția care a dus România în criză

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală, spune că pozele apărute cu Nicușor Dan și Nicolae Ciucă de pe Arena Națională de la meciul Generației de Aur nu sunt întâmplătoare. Deși, la nivel declarativ, PNL îl susține pe Sebastian Burduja pentru Primăria Capitalei, ar putea exista un plan B în care liberalii să refacă alianța cu USR, cel puțin la nivelul Capitalei, dacă Nicușor Dan câștigă alegerile.

În acest context, bucureștenii vor avea aceeași administrație ca în ultimii 4 ani, atunci când consilierii generali PNL i-au asigurat majoritate în Consiliul General al Capitalei actualului primar, alături de USR. Despre acest lucru vorbește și Gabriela Firea care spune că PNL are un plan de rezervă: ”Planul A a fost acesta, dacă planul A nu iese, noi avem și un plan de rezervă (susținerea lui Nicușor Dan – n.r.)”.

Un prim semnal pentru acest plan B ar fi fost pozele de pe Arena Națională în care președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost surprins stând lângă Nicușor Dan. Gabriela Firea spune că aceste fotografii nu sunt deloc întâmplătoare.

”Nu cred acest lucru (n.r. – ca ar fost întâmplător). Am fost primar general. Știu cum se gestionează activitatea de pe Arena Națională. Știu unde este loja VIP. Știu cum sunt amplasate acele scaune din fața lojei VIP. Știu de asemenea cum se distribuie invitațiile pentru demnitari. Și știu de asemenea că serviciile de protocol discută foarte mult toate detaliile.  Nu doar cu ce se îmbracă demnitarii la un meci, cu ce mașină vin și cine-i însoțește. Cu fiecare, cine stă în dreapta, cine stă în stânga, cine stă în spate că sigur sunt fotografiați, cine stă în față. Aceste detalii nu poate nimeni să nege că nu se discută de consilierii de presă, de protocol, a declarat Gabriela Firea, într-un interviu pentru G4Media.ro.

”Niciodată să nu spui niciodată”

În schimb, Nicolae Ciucă nu a părut deloc deranjat de apariția fotografiilor cu Nicușor Dan, iar ultimele declarații ale șefului PNL arată că teoria Gabrielei Firea, cea în care liberalii ar avea pregătit și un alt plan – cel de a se alia din nou cu USR la nivelul Capitalei, este pe masa conducerii PNL.

”Ştiţi foarte bine că orice opţiune este pe masă. Orice opţiune. Ca atare, în această perioadă scurtă de când am intrat în politică am învăţat un lucru, în politică niciodată să nu spui niciodată. În profesia mea, nu era nu, da era da, aici lucrurile sunt mai nuanţate. Şi atunci, nu pot să mă pronunţ acum într-o astfel de situaţie. Vă spun să sunt toate ipotezele pe masă.”, a spus Nicoale Ciucă, potrivit news.ro

Candidatul PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, spune că această declarație arată intențiile PNL de a reface majoritatea cu USR în Consiliul General.

”Răspunsul corect și loial față de partenerul de coaliție era: vedem după 10 iunie, dar noi avem un parteneriat cu PSD la guvernare. Dorim să avem majoritate în Consiliul General tot cu PSD pentru că avem primari de sectoare care sunt candidați PSD-PNL iar listele de la alegerile locale de la sectoare sunt PSD-PNL Cum adică toate variantele sunt evantai pe masă? Dar haideți să spunem că este o lipsă de atenție”, a mai spus Gabriel Firea.

Important de menționat că Nicușor Dan a câștigat alegerile în urmă cu 4 ani cu susținerea PNL, iar până de curând, PNL și USR au asigurat majoritatea în CGMB. Deși au propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, toate sondajele de opinie arată că Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, nu are nicio șansă să câștige alegerile. Bătălia se dă, din nou, între Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
35.9 ° C
36.1 °
35 °
28 %
2.7kmh
0 %
mie
36 °
joi
39 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii