Gabriela Firea, pe primul loc în intențiile de vot, urmată de Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone

Gabriela Firea, pe primul loc în intențiile de vot, urmată de Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone

Candidata PSD Gabriela Firea se situează pe primul loc în topul opţiunilor pentru Primăria Generală, cu 32%, urmată de candidatul independent susținut de Alianţa Dreapta Unită, Nicușor Dan, cotat cu 31%, conform unui sondaj realizat online de Epsilon Poll la comanda PSD. Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar obține 11% din voturi.

Trei sferturi dintre cei chestionați consideră că este important să aibă loc o dezbatere între candidaţi pentru a merge la urne duminică, 9 iunie.

Sondajul a fost realizat online în perioada 31 mai -2 Iunie 2024 pe mai mult de 5.400 de identități online și pentru analiza datelor s-a folosit inteligența artificială.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi, 32% au declarat că ar vota-o pe Gabriela Firea pentru Primăria Generală, iar 31% s-a exprimat în favoarea lui Nicuşor Dan, acesta fiind urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL) – 11%, de Sebastian Burduja (PNL) – 9%, Diana Şoşoacă – 5% şi Mihai Enache (AUR) – 4%.

Întrebaţi cine cred că va câştiga funcţia de primar al Capitalei, 45% dintre cei chestionaţi au indicat-o pe Gabriela Firea, 43% pe Nicuşor Dan, 6% – Cristian Popescu – Piedone, 4% – Sebastian Burduja, 1% – Diana Şoşoacă, 1% – Mihai Enache.

Mai mult de trei sferturi dintre cei chestionaţi – 78% – au răspuns afirmativ la întrebarea „După părerea dvs., pentru a vă duce să votaţi pentru Primarul Municipiului Bucureşti pe data de 9 Iunie 2024, este important să aibă loc o dezbatere între candidaţi?”.

68% dintre subiecţi au apreciat că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcţie greşită, 27% având o opinie contrară.

63% dintre cei chestionaţi se declară nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de activitatea actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan, doar 28% spunând că sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi.

Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll, la comanda PSD, în perioada 31 mai -2 Iunie 2024, pe un eşantion de 5.430 identităţi online/respondenţi analizaţi, reprezentând populaţia adultă, activă în mediul online, cu identitate /acces la internet prin adresa IP din Municipiul Bucureşti, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Sondajul a fost făcut pe baza unui chestionar online, targetat pe categorii socio-demografice conform distribuţiei din populaţia adultă a Municipiului Bucureşti.

Mecanismele de ponderare şi analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului Bucureşti, ca având o probabilitate verificată de 90%. Marja de eroare la nivelul întregului eşantion: ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.1 ° C
31.1 °
28.9 °
33 %
1.5kmh
0 %
lun
31 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii