Alertă OMS: Există versiuni contrafăcute ale medicamentului Ozempic

Alertă OMS: Există versiuni contrafăcute ale medicamentului Ozempic

O alertă la nivel mondial cu privire la versiuni contrafăcute de Ozempic, un medicament prescris de regulă celor care suferă de diabet, dar care a devenit cunoscut ca o metodă de slăbire, a fost emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scrie BBC.

Medicamentele contrafăcute pot reprezenta un pericol pentru sănătate, spune OMS în mesajul lansat public, în care îi sfătuiește pe cei cărora  le-a fost prescris să-l să cumpere medicamentul doar din surse sigure, precum un medic, şi nu de pe site-uri obscure sau prin intermediul reţelelor de socializare.

Ingredientul activ din Ozempic – semaglutidum – îi ajută pe cei cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge. Însă injecţia săptămânală transmite creierul că organismul este sătul, astfel că medicamentul îi ajută pe oameni să slăbească reducând nevoia de a mânca.

La nivel mondial, mulți oameni care nu suferă de diabet au obţinut medicamentul pentru a scădea în greutate. Acest lucru a dus la o criză pentru pacienţii cu diabet de tip 2 şi a creat o piaţă paralelă, pentru medicamente contrafăcute.

OMS a afirmat că monitorizează raportări în creştere privind Ozempic falsificat în întreaga lume din 2022. Loturi contrafăcute au fost confiscate de autorităţi în Marea Britanie, SUA şi Brazilia.

OMS a avertizat că unele injecţii contrafăcute ar putea să nu conţină semaglutidum deloc, iar alte ar putea să conţină alte substanţe, precum insulina, ceea ce duce la efecte imprevizibile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
24.1 °
22.8 °
88 %
2.6kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii