Alexandru Rafila: Există resurse de finanțare pentru registrele de boli, iar acestea vor avea o platformă comună

Alexandru Rafila: Există resurse de finanțare pentru registrele de boli, iar acestea vor avea o platformă comună

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a spus că există resurse de finanțare pentru registrele de boli, iar acestea vor avea o platformă comună.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că Registrul naţional de boli oncologice este posibil să devină funcțional la sfârşitul acestui an. De asemenea, există fonduri alocate şi pentru realizarea şi a altor registre de boli, iar demersul este tratat ca o prioritate.

Alexandru Rafila a menţionat că au fost alocate fonduri pentru realizarea de registre, dar nu au fost folosite.

„Au fost bani care au fost mai demult alocaţi registrelor şi nu au fost folosiţi. Acum o să avem o altă finanţare care va duce, sper, în final, la operaţionalizarea măcar a câtorva dintre ele, iar Registrul de boli oncologice este o prioritate. Este unul dintre elementele care ţin de bolile rare ( Registrul Naţional de Implant Cohlear). (…) Avem comisie de specialitate care împreună cu Comisia de ORL pot să aducă argumentele necesare ca implantul cohlear să devină una dintre priorităţile care să fie incluse într-unul din primele registre disponibile”, a mai transmis Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii