Alexandru Rafila: Modul de finanţare al spitalelor de primă linie trebuie regândit

Alexandru Rafila: Modul de finanţare al spitalelor de primă linie trebuie regândit

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că modul de finanţare al spitalelor de primă linie trebuie regândit, iar pentru aceste unităţi se vor face anumite criterii şi în privinţa personalului.

Rafila a fost întrebat despre criteriile, despre care a vorbit cu o zi înainte, pentru a vedea ce spitale au nevoie urgentă de personal şi de unde va veni acesta.

„Noi o să lucrăm să facem nişte criterii, poate nu am fost eu bine înţeles, ca să putem să identificăm spitalele care în momentul de faţă duc greul sistemului de sănătate din România în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi complexitatea cazurilor pe care le rezolvă. În mod evident aceste spitale au nevoie şi de un normativ diferit de personal faţă de spitalele care rezolvă doar cazuri banale sau care transmit, trimit pacienţii care au patologii mai complexe către aceste spitale de primă linie şi, bineînţeles, şi modul de finanţare al acestor spitale trebuie regândit”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că speră să aibă un interlocutor solid din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că această instituţie finanţează activitatea medicală spitalicească în integralitate

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.2 ° C
19.4 °
18.9 °
47 %
1.5kmh
0 %
sâm
24 °
Dum
26 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii