Alexandru Rafila: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat”

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a anunțat că pregătirile pentru valul 5 al pandemiei și creșterea numărului de teste COVID reprezintă prioritățile mandatului său.

Alexandru Rafilla a declarat marți că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgență astfel încât efectele să fie diminuate.

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita”, a spus Rafila. De asemenea, dacă va fi învestit în funcția de ministru al Sănătăii, Rafila își propune să crească numărul românilor care se testează pentru depistarea COVID. „Eu am în program această creștere a accesibilității la testare”, a explicat Rafila.

Reprezentantul PSD a mai spus că va crește importanța serviciilor ambulatorii din toată țara și le-a cerut românilor să nu mai ia medicamente fără aprobarea medicului. „Să terminăm cu medicația care nu are nicio legătură cu tratamentul… Fie rețeta este prescrisă neconform, fie oamenii își procură singuri medicamentele, asta duce la mortalitatea foarte mare”, a precizat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii