Ministrul Sănătății: Femeile din domeniul medical „trebuie protejate și ajutate să poată să lucreze așa cum trebuie”

Ministrul Sănătății: Femeile din domeniul medical „trebuie protejate și ajutate să poată să lucreze așa cum trebuie”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la un post de televiziune că peste 90% din asistenții medicali și peste 60% din medici sunt femei. De asemenea, a vorbit și despre discuțiile cu sindicatele, dar și despre planul național anti-cancer.

Ministrul Sănătății a spus că femeile din domeniul medical „trebuie protejate și ajutate să poată să lucreze așa cum trebuie”.

„Majoritatea personalului medical este reprezentat de femei – nu numai în România, în general. Peste 90% din asistenții medicali, sau asistentele medicale, aș spune, mai degrabă, sunt femei, peste 60% sunt femei în rândul medicilor. E clar că o femeie are obligații familiale, trebuie să își crească copiii, trebuie să se îngrijească de educația lor mai mult. Comunitatea în care un medic sau un asistent medical își desfășoară activitatea trebuie să aibă grijă și de aceste aspecte”, a declarat Alexandru Rafila pe B1 TV.

„Este foarte important și cred că femeile care își desfășoară activitatea în domeniul medical trebuie protejate și ajutate să poată să lucreze așa cum trebuie”, a adăugat el.

Întrebat despre creșterea vârstei de pensionare la femei, ministrul a afirmat: „Înțeleg că este un lucru progresiv. Sigur că sunt anumiți indicatori demografici – și nu e vorba doar de România, ați văzut că și în Franța a fost o astfel de situație, ați văzut ce consecințe sociale a avut în Franța. Poate să fie la un moment dat să discuți de o opțiune, adică dacă cineva dorește să continue”.

„De multe ori, noi suntem oarecum fixiști și spunem, domnule, trebuie să lucrezi până la 65 de ani, dar poate că e un om de 65 de ani, cu o bună stare fizică și psihică, și dorește să își continue activitatea – atunci trebuie să îl lași să își continue activitatea. Cred că o astfel de abordare, de flexibilizare, dacă vreți, inclusiv a momentului ieșirii la pensie, este foarte importantă, și nu numai în Sănătate”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii