Pacienții vindecați de COVID-19, vulnerabili la boli psihice

Pacienții vindecați de COVID-19, vulnerabili la boli psihice

Știm că noul coronavirus afectează plămânii și sistemul cardiovascular. Mai nou pe lista de afecțiuni sunt și bolile psihice. Conform unui studiu internațional unii oameni, care s-au vindecat de virusul SARS-COV-2, se confruntă cu stări de anxietate, depresie și insomnii.

Mai multe sondaje internaționale au arătat că pacienții cu COVID-19 prezintă stări de anxietate, depresie și insomnie. Mai exact un bolnav din 5 care a trecut prin boală este diagnosticat cu una din cele trei boli psihice. La baza analizei au fost investigate 69 de milioane de dosare medicale și peste 62 000 de cazuri care nu au necesitat spitalizare de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Problema se regăsește și printre pacienții din România. Specialiștii au observat o creștere în rândul oamenilor care apelează la consiliere psihologică pentru tratarea stărilor anxioase și despresive. Printre aceștia se numără pacienți vindecați de COVID-19 sau persoane cărora le este frică de boală sau și-a pierdut o persoană dragă din cauza virusului.

Au rămas cu traume și cei care au fost ținuți în izolare sau carantină forțată sau bolnavi care au trecut prin momente de groază văzând oameni care au murit lângă ei în terapie intensivă.

În ceea ce privește faptul că medicamentele folosite în tratarea noului coronavirus pot provoca reacții adverse, părerile sunt împărțite. Unii specialiști spun că este imposibil ca acest lucru să se întâmple, iar alții susțin că unii pacienți au dezvoltat tulburări psihiatrice acute la scurt timp după administrarea unui medicament pentru pneumonia COVID-19.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
21.4 ° C
22.1 °
21 °
39 %
8.2kmh
0 %
joi
19 °
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii