Prea puține cazuri de gripă sezonieră în România

Prea puține cazuri de gripă sezonieră în România

Dacă, în sezonul trecut, virusul gripal era de temut în România, statisticile arată că, în ultima săptămână, doar 15 oameni s-au îmbolnăvit de gripă. Anul trecut, în această perioadă, sute de oameni ajungeau la medic din cauza virusului gripal.
Specialiștii pun această situație pe seama măsurilor sanitare impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat doar 15 cazuri de gripă sezonieră confirmate în intervalul 28 decembrie – 3 ianuarie. În aceeași perioadă a anului trecut, numărul cazurilor a fost de aproximativ 500. Medicii specialiști au o explicație pentru acest fenomen.

Este foarte logic pentru că așa cum s-a discutat și cu câteva luni înainte, măsurile de prevenție sunt comune, în momentul în care vorbim despre virusurile care sunt pe cale respiratorie. Este evident că dacă se respectă măsurile de prevenție, cele clasice, pe care le știm foarte bine și virusurile gripale vor avea în mod cert o circulație mult mai redusă. Nu se întâmplă doar în România, se întâmplă peste tot. Și este de așteptat ca acest caz să se întâmple și în lunile care urmează. Practic vom avea un sezon gripal care va fi mult mai redus față de ce știm în mod normal.

Este vorba despre măsurile de prevenție care împiedică infectarea și cu virusurile gripale.
Până la această dată, nu a fost comunicat niciun deces din cauza virusului gripal.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.4 ° C
21 °
18.9 °
52 %
3.6kmh
0 %
mie
20 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii