fbpx

Reușită medicală: Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă

Reușită medicală: Un bărbat infectat cu HIV s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă

Un bărbat infectat cu HIV în anii 1980 pare că s-a vindecat, în urma unui transplant de măduvă, fiind al patrulea asemenea caz, spun medicii săi, citați de BBC.

Pacientul, în vârstă de 66 de ani, a făcut un transplant de măduvă osoasă pentru a trata leucemia de care suferă de la un donator care avea rezistență naturală la virus. Bărbatul a încetat tratamentul pentru HIV și a spus că este „mai mult decât recunoscător” că virusul nu mai este detectabil în corpul său.

Pacientul nu a droit să-i fie făcut public numele. El este cunoscut drept pacientul „City of Hope (Orașul Speranței)”, numele spitalului în care a fost tratat în Duarte, California.

„Când am fost diagnosticat cu HIV în 1988, ca mulți alții, am crezut că este o condamnare la moarte. Nu credeam că voi trăi să văd ziua în care nu voi mai avea HIV,” a spus bărbatul.

Cu toate acestea, i s-a administrat terapia nu pentru HIV, ci pentru că a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de 63 de ani. Medicii au decis că are nevoie de un transplant de măduvă osoasă. Din întâmplare, donatorul avea rezistență la HIV. Acum este în remisie de mai bine de 17 luni.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
23.7 ° C
24.9 °
22 °
66 %
0.5kmh
0 %
Dum
32 °
lun
31 °
mar
35 °
mie
36 °
joi
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii