Naționala de polo a României trece lejer de Kazahstan, iar vineri are meci greu cu Italia

Naționala de polo a României trece lejer de Kazahstan, iar vineri are meci greu cu Italia

Naționala României de polo pe apă a învins categoric reprezentativa Kazahstanului, scor 25-3, în al doilea său meci de la Campionatele Mondiale de sporturi acvatice (Campionatele Mondiale de Natație) de la Doha. România a dominat clar întâlnirea, dovadă și scorul pe reprize: 7-1, 6-1, 5-0, 7-1. Vineri, în ultimul meci din grupă, echipa noastră va juca împotriva Italiei.

În primul meci din grupă, România a pierdut, scor 8-15, în fața campioanei mondiale en titre, Ungaria. Tot ieri, Ungaria a învins Italia, greu, cu 15-14. Astfel, atât România, cât și iItalia, au acum doar punctele câștigate în meciurile cu Kazahstan. Ungaria are calificarea asigurată în faza sferturilor de finală, iar echipele de pe locurile doi și trei vor disputa un play-off pentru a accede în faza superioară.

Miza acestui turneu final este reprezentată de patru locuri care asigură calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din acest an. În caz de calificare, polo pe apă ar fi singurul sport de echipă din România prezent la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Opt echipe au deja asigurată prezența la Paris: Franța (în calitate de țară organizatoare), Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Australia, Africa de Sud și Spania. Apoi, primele patru clasate la acest Campionat Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice, vor obține biletele pentru Paris. Calificarea României depinde astfel în mare măsură de câte echipe deja calificate se regăsesc în primele opt poziții la finalul acestui campionat. Teoretic, un loc 8 sau chiar 9, ar asigura această calificare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13 ° C
13.3 °
12.7 °
73 %
6.7kmh
0 %
joi
15 °
vin
21 °
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii