Naționala de polo pe apă a României debutează astăzi la Campionatele Mondiale de la Doha

Naționala de polo pe apă a României debutează astăzi la Campionatele Mondiale de la Doha

Naționala de polo pe apă a României debutează astăzi la Campionatele Mondiale de sporturi acvatice (Campionatele Mondiale de Natație), cu un meci împotriva campioanei mondiale en titre, Ungaria. Partida e programată la ora 19.30 și va fi televizată de TVR 2.

Aflată în Grupa D a competiției, selecționata noastră va mai întâlni Kazahstan (miercuri, ora 15.00) și Italia (vineri, ora 11.00). Prima clasată din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finale, iar echipele situate pe locurile doi și trei vor disputa un play-off. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Miza pentru tricolori este ocuparea unuia dintre cele patru locuri rămase vacante în turneul de la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris. Opt echipe au deja asigurată prezența: Franța (în calitate de țară organizatoare), Ungaria, Grecia, Japonia, Statele Unite, Australia, Africa de Sud și Spania. Echipa antrenată de Bogdan Rath și Alexandru Deacu este cotată cu șanse de calificare, însă în urma unor echipe mai puternice precum Croația, Italia, Muntenegru și Serbia.

Cei 15 jucători care formează lotul naționalei României sunt: Marius Țic, Mihai Drăgușin (portari), Silvian Colodrovschi, Andrei Prioteasa, Vancsik Levente, Belenyesi David, Nicolae Oanță, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Neamțu, David Bota, Ionuț Vrânceanu, Matei Luțescu, Francesco ludean și Andrei Țepeluș.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
22 ° C
22.3 °
21.7 °
41 %
4.5kmh
20 %
sâm
22 °
Dum
15 °
lun
17 °
mar
17 °
mie
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii