Alfred Simonis (PSD): „România a fost una din primele țări care au ratificat tratatul de aderare a Suediei la NATO”

Alfred Simonis (PSD): „România a fost una din primele țări care au ratificat tratatul de aderare a Suediei la NATO”

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat la RFI că „România a fost una din primele țări care au ratificat tratatul de aderare a Suediei la NATO”.

În cazul Țărilor de Jos, PSD a cerut USR și REPER să-și convingă colegii din grupul Renew Europe să susțină aderarea României la Schengen. În cazul Suediei, însă, este voba chiar de colegii PSD din familia socialistă europeană.

Întrebat ce demersuri va face PSD, liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a răspuns: „Am cerut de fiecare dată și USR-ului și celorlalte partide parlamentare să facă tot ceea ce ține pentru a ajuta România în acest demers, în mod special, dar în orice alt demers care implică un parcurs european. Facem tot ceea ce ține de noi și pe lângă zona de diplomație, trebuie să facem fiecare dintre noi ceea ce putem pentru a convinge toate statele care se opun sau se mai opun să accepte integrarea României în Spațiul Schengen”.

Liderul deputaților PSD amintește că „România a fost una din primele state care au ratificat tratatul de aderare la NATO al Finlandei și al Suediei, în vacanță parlamentară ne-am adunat cu toții, la propunerea PSD, e adevărat și am votat acel acord de ratificare, cred că al doilea sau al treilea stat membru NATO care a făcut asta. Cred că dincolo de interesele politice locale, naționale, jocuri în interiorul fiecărei țări, important este parcursul european, parcursul euroatlantic și cred că trebuie să căutăm în această perioadă ceea ce ne unește, nu ceea ce ne desparte, pe toți și din politica internă și familiile politice europene”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
5.4 ° C
5.5 °
4.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
5 °
mar
4 °
mie
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii