Când va fi Noaptea Muzeelor în România

Când va fi Noaptea Muzeelor în România

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România propune data de 12 iunie pentru organizarea ediţiei din acest an a Nopţii Muzeelor.

Data iniţială de organizare a evenimentului ar fi trebuit să fie 15 mai, însă, dat fiind contextul actual de „maximă incertitudine şi de criză sanitară”, este „foarte complicat” şi „nerecomandabil” ca această nouă ediţie să se poată organiza la această dată, a explicat RNMR, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook.

„Mai mult, chiar organizatorul european al evenimentului ezită să îşi actualizeze conţinutul website-ului oficial pentru actuala ediţie. Din verificările noastre, multe state europene şi-au stabilit calendare proprii de organizare. De asemenea, avem în minte experienţa anului trecut când organizarea a fost extrem de dificilă, datele de evenimente şi modul lor de desfăşurare suportând zilnic fel de fel de modificări. Pe scurt, coordonarea ediţiei anterioare a fost un coşmar pentru noi toţi. Din acest motiv, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, după consultarea membrilor, propune o dată proprie de organizare a acestei ediţii a Nopţii Muzeelor şi anume 12 iunie”, se precizează în mesaj.

Pe 1 mai, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă că va solicita fişele de înscriere tuturor instituţiilor şi organizaţiilor muzeale şi culturale din ţară care doresc să participe la eveniment.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii