Cercetătorii de la Universitatea Catania au ajuns la concluzia că Dracula era vegan

Cercetătorii de la Universitatea Catania au ajuns la concluzia că Dracula era vegan

Cercetătorii de la Universitatea Catania din Italia au ajuns la concluzia că Vlad Țepeș, cel ce este asociat adesea cu mitul lui Dracula, ar fi fost vegan. Pentru a ajunge la această concluzie, ei au extras mii de fragmente de proteine de pe suprafața unor scrisori vechi și au izolat în jur de 500 dintre cele care prezentau semne de degradare. Acestea aveau o vechime de sute de ani.

Ei au ajuns la concluzia că 16 dintre cele mai degradate proteine erau cele mai vechi și ar fi de origine umană, care ar proveni cel mai probabil de la domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș. Proteinele sugerează faptul că Vlad Țepeș ar fi suferit de boli respiratorii și de hemolacria, afecțiunea prin care lacrimile sunt amestecate cu sânge.

Unul dintre cercetători, Gleb Zilberstein, a afirmat că absența proteinelor animale din moleculele extrase de pe scrisori demonstrează că sunt șanse foarte mari ca Vlad Țepeș să fi fost vegan. Cercetătorii amintesc că, dacă acest lucru ar fi fost real, cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat deoarece Europa avea în acea perioadă o „climă foarte rece” și hrana era greu de procurat.

Până și liderii din acea vreme din Europa aveau o dietă foarte proastă, iar consumul de carne nu era ceva obișnuit. „Dracula s-ar putea să fi fost vegetarian sau vegan din cauza unei diete proaste sau a sănătății precare”, a afirmat doctorul Gleb Zilberstein, potrivit Digi24.

Vlad Țepeș, asociat adesea cu Dracula

Vlad Țepeș este pentru mulți străini asociat cu personaj legendar Dracula, deși între ei nu există o legătură dovedită. Țepeș s-a născut în anul 1431, iar tatăl său este Vlad Dracul, aceasta fiind una dintre posibilele legături. În plus, s-a remarcat prin multă cruzime în momentul în care a fost conducătorul Țării Românești, în 1448, 1456-1462 și 1476 (anul în care a decedat).

E de menționat că numele lui Vlad Țepeș nu apare în cartea Dracula, scrisă de irlandezul Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea. Cartea se bucură însă de vânzări foarte bune în prezent, iar Dracula a devenit al doilea personaj ficțional ca popularitate din Europa, după detectivul Sherlock Holmes.

Despre Dracula s-au făcut până acum zeci de filme și seriale și constant apar producții noi. Numai anul acesta au fost lansate două filme care urmăresc și povestea lui Dracula: Renfield și The Last Voyage of the Demeter. Și producătorii de jocuri video au creat zeci de producții interesante, dintre care se remarcă Castlevania și Vampire Season Monster Defense.

Subiectul nu a fost ignorat nici de operatorii de jocuri de noroc, în oferta cărora se află mai multe producții interesante. Spre exemplu, în oferta consistentă a primului operator licențiat de ONJN, NetBet (L1160651W000195, 18+, Joacă Responsabil!), găsim destul de multe titluri interesante în care Dracula este elementul central: Dracula (StakeLogic), Universal Monsters Dracula Online Slot (NetEnt), Million Dracula 2 (Red Rake) și Brides of Dracula Hold & Win (ISoftBet).

Bram Stoker nu a fost niciodată în România

E important de știut că în momentul în care a scris cartea Dracula, irlandezul Bram Stoker nu avea mari cunoștințe despre România. El și-a imaginat totul după un vis, iar castelul l-a descris după ce a văzut o imagine într-un atlas din acele vremuri.

El nu a vizitat niciodată România, iar legătura cu Castelul Bran a fost făcută ulterior. Pentru turismul din România, legenda lui Dracula este însă de bun augur, din moment ce mulți străini vizitează țară noastră pentru a ajunge pe tărâmul lui Dracula și se fac tururi organizate la Castelul Bran. De asemenea, nu există nicio legătură între Castelul Bran și Vlad Țepeș.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.4 ° C
17.3 °
16 °
52 %
5.1kmh
0 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
16 °
sâm
23 °
Dum
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii