PSD, un partid de stânga modern

PSD, un partid de stânga modern

Consiliul Politic Național al PSD a decis că nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de un membru al conducerii partidului sau de un președinte de organizaţie.
Totodată, liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va face plângere penală miniştrilor care au avizat hotărârea aprobată de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari liberali.

În noul trend al social-democraților de a moderniza partidul, Marcel Ciolacu, președintele PSD a spus privitor la actul normativ emis de Guvern – act care acordă sume de bani primarilor liberali – că va fi atacat în contencios-administrativ şi se va cere şi suspendarea aplicării lui. Ciolacu a calificat Hotărârea Guvernului drept „o mită” dată primarilor liberali pentru a-l susţine în continuare pe Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al PNL.

„Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesionişti şi să ne asigurăm că vom avea un viitor împreună. Şi liderii PSD, chiar dacă sunt profesionişti, chiar dacă au câştigat alegerile, chiar dacă în domeniile lor de activitate sunt recunoscuţi, au înţeles că nu trebuie să existe în interiorul partidului o dispută pe anumite funcţii”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD. Care a mai adaugat: „Am luat hotărârea în cadrul Consiliului Politic Naţional, alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această Hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării Hotărârii de Guvern şi, mai mult, să facem un demers penal către miniştrii care au avizat această Hotărâre de Guvern”.

Ultimele luări de pozitie ale liderului PSD fac parte din eforturile social-democraților de a da o noua față partidului. Noua viziune a PSD este un partid de stânga modern, format din specialiști și renunțarea la vechile abordări, care au adus nu numai daune de imagine, ci și o scădere dramatică a procentului de votanți.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii