România va participa la cea mai importantă competiție europeană de inovație în alimentație

România va participa la cea mai importantă competiție europeană de inovație în alimentație

România va fi prezentă la cea mai importantă competiție europeană de inovație în alimentație. Este vorba despre finala competiției Ecotrophelia Europe 2025, care va avea loc în Germania, în octombrie.

România va fi reprezentată cu rețeta unui produs inedit cu care cercetătorii din Galați au cucerit juriul concursului național „Ecotrophelia România” –  „Biscuiții cu cremă Foodcell high proteic snack”.

Pe larg, echipa de români va fi jurizată pentru biscuiții făcuți din zară și hrișcă  concepuți la Universitatea Dunărea de Jos din Galați și câștigători ai competiției naționale Ecotrophelia. Nutriționiștii spun că astfel de biscuiți ajută la recuperarea după efort prelungit.

Biscuiții care au luat naștere în laboratoarele Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, scot în evidență proprietățile unui produs din industria lactatelor: zara de lapte. Este vorba despre ceea ce rămâne după ce se bate smântâna, pentru obținerea untului.

„FoodCell este o delicioasă gustare proteică formată din biscuiți obținuți din hrișcă și zară și cremă tartinabilă din zară (rezultată în urma fabricării untului) și proteine din zer. Această gustare destinată iubitorilor de natură, sport și aventură prezintă un excelent raport al aminoacizilor esențiali furnizând electroliți pentru refacere, fosfolipide, flavonoide cu rol antioxidant și carbohidrați cu indice glicemic scăzut.

Produsul oferă plusul necesar de energie pentru activități recreative și sportive, adresându-se și persoanelor care suferă de intoleranță la gluten. FoodCell este un produs inovativ obținut din ingrediente locale cu valoare nutrițională mare, proiectat pe baza principiilor circularității și are o amprentă de carbon și de apă redusă”, se spune în prezentarea noii rețete de biscuți.

Cercetătorii continuă activitatea celei mai vechi facultăți din țară cu profil în domeniul industriei alimentare

Rețeta a fost pusă la punct de o echipă de cercetători formată din prof. dr. ing. Daniela Borda, prof dr ing. Felicia Stan, șef de lucrări dr ing Iulia Bleoancă, șef de lucrări dr ing Corina Neagu și studenții Daniela Țiuleanu, Iulia Glugă, Daniela Stănică, Denisa Leonte și Petrișor Postolache.

Cercetătorii de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, continuă activitatea celei mai vechi facultăți din țară cu profil în domeniul industriei alimentare, care înainte de 1990 purta numele de „Facultatea de Chimie Alimentară”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
21.4 ° C
21.7 °
17.8 °
50 %
1.5kmh
0 %
J
33 °
vin
35 °
S
33 °
D
37 °
lun
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii