S-a decis modificarea calendarului Evaluării Naționale 2021

S-a decis modificarea calendarului Evaluării Naționale 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, marți, că s-a decis modificarea calendarului Evaluării Naționale 2021. Elevii claselor a VIII-a vor susține anul acesta testele după examenul de bacalaureat.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, Evaluarea Națională 2021 se va da în perioada 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după aceea.

„Suntem nevoiți să decalăm examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”, a anunțat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că s-a ajuns în situația de a amâna Evaluarea Națională ca urmare a prelungirii vacanței de primăvară, în contextul pandemiei. Elevii vor intra în vacanță pe 2 aprilie și se vor întoarce la școală pe 4 mai. Ministrul a spus că preferă această situație decât să se închidă școlile și să se treacă la educația online.

„Pentru ca perturbările să fie minime am propus o serie de modificări în structura anului școlar. (…) Propunând o vacanță de primăvară care să înceapă pe data de 2 aprilie până în 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță de primăvară prelungită cu trei săptămâni. În acest fel, perioada lunii aprilie, care e cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu spune că în urma acestor modificări, nu se va schimba calendarul examenului de Bacalaureat și nici Evaluarea Națională pentru clasele a IV-a și a VI-a.

Vor fi modificate, însă, datele la care se susține Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a VIII-a. În cazul celor mici, testele se vor da în luna mai.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii