Alertă într-un hotel din Râmnicu Vâlcea: Pericol de intoxicare cu o substanță necunoscută

17 persoane au fost evacuate în toiul nopții dintr-un hotel din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, de teama unei intoxicații cu o substanță folosită pentru deratizare.

Două dintre ele au fost duse la spital, însă nu au fost internate. Specialiștii au descoperit în camera centralei o substanță folosită la deratizare.

Substanţa iritantă s-ar fi propagat la etajele hotelului de la încăperea centralei, unde s-a făcut deratizare în ziua precedentă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

În acel moment, 17 persoane se aflau în hotel. Dintre acestea, trei au avut simptome mai grave: amețeli, iritații oculare și respiratorii. Două persoane au ajuns la spital la unitatea de primiri urgențe. Un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani. Amândoi au fost externați după ce simptomele inițiale au fost mult diminuate.

Din cele 17 persoane, 14 sunt turiști, actori veniți de la Botoșani, iar 3 sunt angajați ai hotelului, potrivit stiri.tvr.ro.

În urma măsuratorilor făcute de echipajul CBRN s-a identificat o concentrație ridicată a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00, în cursul zilei de ieri, în incinta hotelului.

În urma aerisirii tuturor încăperilor nu s-a mai înregistrat nicio valoare peste cea normală. Persoanele cazate în hotel au ales să rămână acolo.

Polițiștii au deschis în cauză dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Toate persoanele din hotel au decis să rămână cazate în unitate. Proprietarul nu a a dorit să fie filmat, dar a transmis că incidentul ar fost mai degrabă o alarmă falsă și că măsurătorile chimice au arătat că în hotel nu s-au detectate valori care să provoace probleme medicale grave oaspeților.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
30.8 ° C
32.2 °
29.4 °
47 %
3.6kmh
0 %
sâm
33 °
Dum
33 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
28 °

Opinii