Alocația de stat va fi indexată cu rata inflației

Alocația de stat va fi indexată cu rata inflației

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 9 noiembrie, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care cuantumul alocaţiei de stat este indexat anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei.

Potrivit sursei citate, „începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin. (3);c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Pentru persoanele adulte cu handicap, indemnizaţia compensatorie se acordă după cum urmează:„a) în valoare de 350 lei pentru persoana cu handicap grav;b) în valoare de 265 lei pentru persoana cu handicap accentuat;c) în valoare de 60 lei pentru persoana cu handicap mediu.

Pentru copilul cu handicap indemnizaţia compensatorie se acordă după cum urmează:„a) în valoare de 300 lei pentru copilul cu handicap grav;b) în valoare de 175 lei pentru copilul cu handicap accentuat;c) în valoare de 60 lei pentru copilul cu handicap mediu”, conform legii promulgate.

„Indemnizaţia compensatorie se plăteşte fie persoanei cu handicap, dacă aceasta are capacitate deplină de exerciţiu al drepturilor, fie reprezentantului legal al acesteia, stabilit în condiţiile legii”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii