Studiu OMS: Factorii sociali care influenţează mai mult starea de sănătate a oamenilor

Studiu OMS: Factorii sociali care influenţează mai mult starea de sănătate a oamenilor

Conform unui nou studiu prezentat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), condiţiile de locuit, venitul, educaţia şi alţi factori sociali influenţează mai mult starea de sănătate a oamenilor decât factorii genetici şi calitatea sistemului de sănătate.

Astfel de factori sociali, alături de alte dezavantaje şi de discriminare reprezintă peste 50% dintre factorii care influenţează starea de sănătate, conform studiului, potrivit Agerpres. Cercetarea se concentrează pe „determinanţii sociali ai echităţii în sănătate” definiţi de către OMS drept „condiţiile în care oamenii se nasc, cresc, trăiesc, muncesc şi îmbătrânesc precum şi accesul oamenilor la putere, bani şi resurse”.

„Miliarde de oameni se confruntă cu un risc mai ridicat de îmbolnăvire şi moarte din cauza condiţiilor în care se nasc, cum ar fi regiunea în care trăiesc şi grupul social din care fac parte”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O mare parte din morbiditatea şi mortalitatea la nivel global pot fi prevenite, susţine şeful OMS. „Inegalitatea în sănătate nu este un accident: ea provine din modurile în care societatea alocă resurse şi oportunităţi, susţinute de alegerile politice şi de conducere, pe care noi, ca lideri globali, avem puterea să le adresăm”, a mai declarat directorul general al OMS.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
14.2 ° C
15 °
12.8 °
82 %
4.6kmh
20 %
mie
14 °
joi
20 °
vin
21 °
sâm
14 °
Dum
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii