(VIDEO) Undă verde la certificatul COVID. Cum se obține

După luni întregi de discuţii, în sfârşit avem paşaport verde. Numai că lansarea aplicației a început, de dimineață, cu stângul. S-a blocat. După mai multe ore în care nu a funcționat, platforma care eliberează certificatul verde digital a redevenit funcțională după ora 8.

Românii care vor să plece în concedii în afara țării vor putea descărca online certificatul digital COVID. Obținerea documentului se va face prin parcurgerea câtorva pași simpli pe platforma pusă la dispoziție de autorități. Oficialii avertizează însă că certificatul nu poate fi obținut dacă datele sunt greșite.

Obținerea certificatului se face prin parcurgerea câtorva pași în cadrul platformei și este gratuită. Trebuie întâi introduse datele din cartea de identitate sau pașaport. Apoi se alege tipul serului administrat, județul în care ați fost vaccinați și luna când a avut loc vaccinarea.

De asemenea, trebuie trecută ziua în care s-a administrat a doua doză, dacă schema completă impune două doze. Pentru generarea certificatului de recuperare după boală, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care ați fost confirmați pozitiv. Pentru a obține certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru că valabilitate acestor documente este redusă, autoritățile spun că ele pot fi obținute ori de câte ori este necesar. Iar o persoană poate genera certificate pentru toți membrii familiei.

Obținerea certificatului se face prin parcurgerea câtorva pași în cadrul platformei și este gratuită. Trebuie întâi introduse datele din cartea de identitate sau pașaport. Apoi se alege tipul serului administrat, județul în care ați fost vaccinați și luna când a avut loc vaccinarea. De asemenea, trebuie trecută ziua în care s-a administrat a doua doză, dacă schema completă impune două doze. Pentru generarea certificatului de recuperare după boală, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care ați fost confirmați pozitiv. Pentru a obține certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru că valabilitate acestor documente este redusă, autoritățile spun că ele pot fi obținute ori de câte ori este necesar. Iar o persoană poate genera certificate pentru toți membrii familiei

Toate certificatele generate în urma vaccinării au valabilitate 12 luni.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.8 ° C
19.4 °
16.1 °
48 %
0.5kmh
0 %
Dum
19 °
lun
26 °
mar
16 °
mie
15 °
joi
16 °

Opinii