Elevii riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată

Elevii riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată

Peste 65.000 de elevi ar putea rămâne cu situația școlară neîncheiată. Este declarația ministrului Educației, care justifică această situație prin imposibilitatea elevilor de a participa la procesul de educație. 
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat joi, în cadrul unei conferințe care sunt principalele probleme din cadrul sistemului de educație din România. Iar acestea nu sunt nici puține și nici mici.

Aproximativ 65.000 de elevi riscă să rămână cu situația școlară neîncheiată. Motivul? Diverși factori care nu le-au permis acestora să participe la orele de curs.

SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educației
Avem o serie de date care nu sunt într-o armonie perfectă. Ultimele raportări ne arată peste 65.000 de elevi estimaţi, subliniez, estimaţi, ca fiind în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru. Deci, evident că aceşti elevi au ajuns în această situaţie din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educaţie.

Iar problemele nu se opresc aici. Potrivit declarațiilor sale, 280.000 de elevi spun că au avut dificultăți în ceea ce privește accesul la echipamente IT și la Internet.

SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educației
Separat de aceștia, au apărut alţi 280.000 de elevi care au declarat că nu au avut acces la învăţarea online din cauza lipsei de echipamente sau din cauza lipsei de acces Internet. Acest lucru ar trebui să fie verificat, una din explicaţii ar fi aceea că în prima etapă au declarat că au acces la echipamente aceia care, fiind doi sau trei în casă, au avut un singur echipament sau au avut echipamentul părinţilor.

Problema echipamentelor ar fi trebuit rezolvată de mult, întrucât în luna aprilie a anului trecut, 230.000 de copii au transmis că nu au acees la echipamentele necesare, iar ulterior, Ministerul Educației a făcut o achiziție de 250.000 de tablete.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a anunțat și că pe data de 4 februarie, ministerul va primi prin proiectul ROSE, 60.000 de laptopuri, iar alte contracte de achiziție pentru tablete și videocamere sunt în acest moment în derulare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii