Platforma educativă Tinere Talente 360 – o nouă resursă destinată tinerilor

Platforma educativă Tinere Talente 360 – o nouă resursă destinată tinerilor

Fundația Regală Margareta a României a lansat platforma tt360.ro, ca o componentă a programului Tinere Talente, cu scopul de furniza informații utile și relevante pentru cei aflați la începutului unei cariere artistice, elevi și studenți care studiază la licee sau universități de artă și de muzică, la nivel național.

Tinerii muzicieni și artiști vizuali înscriși în programul național Tinere Talente, beneficiază în cadrul acestuia de mentorate și masterclass-uri susținute de artiști și oameni de cultură cu o vastă experiență internațională.

Prin intermediul platformei tt360.ro, se oferă această expertiză elevilor și studenților din toată țara, care au acum acces gratuit la materiale inspiraționale, sfaturi, experiențe împărtășite de mentori din programul Tinere Talente. Primele materiale video au fost realizate cu pianista Verona Maier și dirijorul Tiberiu Soare, iar acestea vor fi completate cu experiențe împărășite de alte personalități din domeniul muzicii clasicii sau al artelor vizuale.

Astfel, în cadrul unor interviuri, mentorii abordează subiecte de interes pentru tinerii artiști, menite să îi introducă pe aceștia în frumusețea și provocările lumii artistice și, totodată, să îi ajute în dezvoltarea lor ca viitori oameni de artă.

Profesor universitar doctor și prorector la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, mentor al programului Tinere Talente, Verona Maier are o bogată activitate artistică, însumând numeroase concerte și recitaluri susținute în România și în toată Europa. Prin intermediul platformei tt360.ro, împărtășește opiniile sale despre muzica de cameră, despre importanța participării la concursurile școlare, concursurile de muzică și olimpiade, despre condiția muzicianului.

Doctor în muzică și conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, Tiberiu Soare colaborează frecvent cu principalele Orchestre Simfonice şi Teatre de Operă din România și cu numeroase ansambluri de prestigiu internaționale. Mentor de peste opt ani în programul Tinere Talente, Tiberiu Soare a contribuit la extinderea și diversificarea activităților acestuia, prin susținerea de masterclass-uri și concerte pro-bono pentru tinerii muzicieni și prin înființarea, în 2014, a Orchestrei Fundației Regale Margareta a României.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii