Sprijin financiar pentru familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț

Sprijin financiar pentru familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț

Guvernul a decis să sprijine financiar familiile victimelor incendiului de la Piatra Neamț. Rudele celor zece pacienți care au murit în infernul din secțiia ATI pot solicita acest ajutor printr-o cerere către stat. Aceasta trebuie depusă însă până pe 10 decembrie. Banii vor fi virați apoi în conturile bancare sau vor fi trimiși prin poștă.

5.000 de lei, atât ar urma să primească familiile victimelor incendiului din 14 noiembrie, de la secția ATI a spitalului județean de urgență din Piatra Neamț. Măsura urmează să fie aprobată printr-o hotărâre de guvern.

Întregul ajutor nu va sări însă de suma de 100.000 de lei, bani proveniți din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale pentru anul 2020. Guvernannții spun că, prin derogare de la legea în vigoare, pentru acordarea ajutorului de urgenţă nu se impune completarea cererii și nici efectuarea de anchete sociale. Banii vor fi trimiși prin mandat poștal sau vor fi virați în conturile bancare. Cererea prin care se solicită acest ajutor trebuie făcută până cel târziu la data de 10 decembrie 2020. Consiliul local Piatra Neamț a acordat pentru patru dintre cele zece familii ale victimelor de la Piatra Neamț câte zece mii de lei. Familiile celorlalte șase victime nu vor primi acești bani pentru că nu locuiesc în Piatra Neamț, iar consiliul local nu poate aproba ajutoare financiare pentru familiile lor.

Zece bolnavi infectați cu Covid-19 au murit în incendiul izbucnit în seara de 14 noiembrie, la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamț

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii