Povestea lui Ovidiu Ianculescu nu are happy end

Povestea lui Ovidiu Ianculescu nu are happy end

Președintele Klaus Iohannis a evitat inițial scandalul numirii lui Ionuț Cengher la Apele Târgu Mureș. Întrebat de o jurnalistă la ultima conferință de presă ce părere are despre numirile politice din administrație, președintele a răspuns evaziv și  a precizat că nu are detalii cu privire la acest caz.

Într-un reportaj difuzat de Recorder, care a apărut în mediul online și care a adunat în doar patru zile peste 750.000 de vizualizări, a fost prezentată situația lui Ovidiu Ianculescu. Un inginer care prin studii și muncă a ajuns în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș.

La câteva săptămâni după câștigarea concursului și ocuparea funcției, guvernarea a fost preluată de Partidul Național Liberal. Într-o zi acesta a fost anunțat că va trebui să își dea demisia. Motivul? Postul său era promis unui membru PNL. Poziția sa era promisă lui Ionuț Cengher, venit detașat de la Senatul României, unde lucra la biroul parlamentar al senatorului PNL Mureș, Cristian Chirteș. Cenger nu a dat examen pe acest post si, fireste, nu cunoaște ce responsabilități implică poziția pe care o ocupă. Ovidiu Ianculescu, cedează presiunilor și își dă demisia. Imediat, trimite scrisori în care își prezintă situația și modul în care a fost îndepartat din funcție, atât Administrației Prezidențiale, cât și primului ministru. Pâna la apariția filmului, niciuna dintre cele două institutii nu s-a grabit să îi răspundă.

Forțat de valul de proteste din mediul online, președintele Klaus Iohannis a luat pozitie pe pagina sa de Facebook si a scris că respinge categoric numirea in funcții publice a persoanelor care nu întrunesc condițiile legii și nu au experiența necesară. Acesta a avut și o discuție cu premierul Ludovic Orban, în legătură cu accelerarea procesului de audit în sfera administrației publice. Totodată, presedintele a mai precizat și faptul că funcția publică trebuie să își recapete credibilitatea.

Povestea nu are happy end, Ovidiu Ianculescu nu și-a recuperat funcția, ba chiar din contră, a fost detașat la Baia Mare. Timp de un an, acesta va fi nevoit să facă naveta la 200 de km de casă.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii