A început vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani în România

A început vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani în România

Dacă peste weekend s-au făcut programări și s-au pus la punct ultimele detalii în centrele de vaccinare, de astăzi s-a trecut la vaccinările din a doua etapă a campaniei de imunizare. Acum au prioritate cei cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din anumite domenii cu risc ridicat. Astăzi a sosit în țară o nouă tranșă de vaccinuri produse de gigantul farmaceutic Pfizer. Este a cincea primită de România.

Alte peste 87 de mii de doze de vaccin au sosit, luni dimineaţă, pe aeroporturile Otopeni, Cluj şi Timişoara. Este a cincea tranşă de doze de vaccin Pfizer care ajunge la noi în ţară. Cele mai multe doze au fost aduse în București, pe aeroportul Otopeni. Iar de aici au pornit către centrele de stocare de la Institutul Cantacuzino, dar şi la alte patru centre regionale. La Iaşi, Craiova, Braşov și Constanţa.

De acolo în funcţie de cererea Direcțiilor de Sănătate Publică, dozele vor fi distribuite către centrele de vaccinare. Serul imunizant a fost transportat în condiţii speciale, în cutii cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Aceste cutii au fost descărcate şi introduse apoi în maşini speciale. Toată operațiunea s-a desfășurat sub pază. Poliţia, armata şi jandarmeria au pornit către aceste centre de stocare.

Prima tranșă primită de România a fost una simbolică, de 10 mii de doze, iar penultima, a fost de peste 150 de mii de doze. Până acum, în România au ajuns în jur de 537 de mii de doze de vaccin Pfizer, iar peste 200 de mii de persoane s-au vaccinat cu prima doză şi rapel.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii