fbpx

Adrian Streinu-Cercel: „Durerile în gât și faringitele, semnele unei posibile infectări cu varianta Omicron

Adrian Streinu-Cercel: „Durerile în gât și faringitele, semnele unei posibile infectări cu varianta Omicron

Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel susține că durerile în gât și faringitele pot fi semnele unei infecții cu varianta Omicron a SARS-CoV-2. Medicul a atras atenția că vaccinarea, testarea și respectarea regulilor de protecție sanitară, cum este portul măștii, ne pot proteja chiar și de varianta sud-africană.

Prezența tulpinii Omicron a SARS-CoV-2 a fost confirmată în acest weekend și în România, care s-a alăturat astfel statelor europene în care a fost detectată varianta virală depistată inițial în Africa de Sud.

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice”, a declarat prof. Adrian Streinu-Cercel, luni, la Antena 3.

Apariția unui nou val pandemic în România, susține social-democratul, este foarte posibilă, mai ales că „românii nu prea mai poartă mască şi se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze cu SARS-CoV-2”.

„Atâta timp cât nu se poarta masca aşa cum trebuie, să acopere şi nasul şi gura, este evident că este o expunere care, în actualul context epidemiologic, poate să ducă la infectarea persoanei respective şi, din păcate, să ajungă şi la spital (…). Primul lucru este să ne vaccinăm. Şi există întrebarea dacă vaccinul acoperă şi această variantă (Omicron, n.r.). Tot CDC a venit şi a spus că în momentul de faţă datele preliminare arată că vaccinul ne protejează de cazurile severe şi de decese. Proporția în care o va face rămâne să fie stabilită în continuare. O altă veste bună este că testele pe care le avem în momentul de faţă în utilizare acoperă şi această variantă a virusului, ceea ce este foarte bine că încep școlile. Ce mai avem de făcut? Să purtăm masca şi în interior, şi în exterior ”, a adăugat Adrian Streinu-Cercel.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii