CNACV: A doua etapă introduce noi categorii de persoane pentru imunizare

CNACV: A doua etapă introduce noi categorii de persoane pentru imunizare

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a hotărât să introducă în etapa a doua noi categorii de persoane pentru a fi imunizate. Cei care sunt dependenți de dializă, imobilizați sau nedeplasabili de la domiciliu vor fi imunizați de echipe speciale. Aceștia se pot vaccina fără să mai fie nevoie să se înscrie în platforma de programare.

Oficialii responsabili cu imunizarea au făcut noi modificări pentru etapa a doua de vaccinare. Astfel că, au undă verde și persoanele dependente de dializă și cele imobilizate sau care nu se pot deplasa de la domiciliu.

Vaccinarea persoanelor din aceste categorii se va face de către echipe speciale fără să fie necesară înscrierea în platforma de programare a oamenilor.
Reprezentanții direcțiilor de asistență socială din cadrul consiliilor locale vor fi însărcinate cu întocmirea listelor cu persoanele de la domiciliu aflate în această situație și care doresc să fie imunizate.

Medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor colabora activ cu structurile de asistență socială.Vaccinarea acestor persoane se va face prin echipe de vaccinare mobilă, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe sau prin solicitarea echipajelor de consultații la domiciliu ale serviciilor de ambulanță, cu suplimentarea acestora, fără afectarea capacității operative. De asemenea, centrele de dializă au obligația de a facilita accesul la vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pacienții aflați în tratament.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii