CNCAV: Precizări cu privire la platforma de programare la vaccin

CNCAV: Precizări cu privire la platforma de programare la vaccin

Centrul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat joi că platforma de programare realizează notificarea persoanelor din lista de aşteptare respectând categoria de populaţie prioritară stabilită prin Strategia de vaccinare, precum şi ordinea de înscriere pe listele de aşteptare.

„Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de aşteptare este următoarea: 1. 75% – Populaţia cu grad ridicat de risc;
2. 25% – Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale; 3. Populaţia generală, în cazul în care rămân locuri neocupate. Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de aşteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B şi III C. Astfel, la înscrierea pe lista de aşteptare, platforma asociază utilizatorului data şi ora efectuării rezervării”, menţionează un comunicat al CNCAV.

O persoană care optează pentru mutarea de pe lista de aşteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare va ocupa următoarea poziţie după persoanele deja înscrise.

O persoană care anulează rezervarea şi apoi se înscrie din nou pe lista de aşteptare îşi pierde locul şi va fi aşezată la finalul listei.

După primirea notificării prin SMS şi e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică şi să selecteze data şi ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicaţia generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor.

Potrivit cerinţelor CNCAV, listele de aşteptare se activează în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile. Numărul de înscrieri realizate pentru fiecare centru, numărul de locuri disponibile şi tipul vaccinului sunt afişate în interfaţa de tip hartă din platforma ROVACCINARE

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii