Cum se pregătește Spania să facă față provocărilor vaccinării

Cum se pregătește Spania să facă față provocărilor vaccinării

Spania se pregătește să facă față provocărilor campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului. Autoritățile vor trebui să decidă cine primește primele 20 de milioane de doze dintr-un medicament care necesită depozitare la ultra-rece.

Președintele Comisiei Europene a anunțat că UE autorizează un contract pentru achiziționarea a până la 300 de milioane de doze de vaccin coronavirus dezvoltat de BioNTech și Pfizer. Dintre acestea, 20 de milioane vor merge în Spania, potrivit ministrului spaniol al Sănătății. Dacă totul merge bine, primele doze ar putea ajunge până la începutul anului 2021, iar dacă lucrurile merg foarte bine, ar putea fi disponibile chiar la sfârșitul acestui an.

Vaccinul va servi pentru imunizarea a 10 milioane de persoane din Spania, dar nu este încă clar cine va fi prioritar. Înainte de a lua această decizie, Pfizer trebuie să pună capăt studiului clinic în curs și să explice dacă medicamentul este potrivit pentru toate grupele de vârstă și pentru persoanele cu afecțiuni preexistente. Ministrul spaniol al sănătății a sugerat ca lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele în vârstă să aibă prioritate în campania națională de vaccinare pe care autoritățile încep să o organizeze. Există mai mult de nouă milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani în Spania și aproximativ jumătate de milion de lucrători din domeniul sănătății.

Deși Spania prezintă logistica unui sistem civilizat în ceea ce privește depozitarea vaccinului, specialiștii spun că vor exista totuși obstacole logistice. Cum ar fi faptul că o a doua doză trebuie administrată la 28 de zile după prima, fapt ce implică o muncă suplimentară. Vaccinul Pfizer trebuie depozitat la aproximativ minus 75 grade Celsius. O temperatură cu mult mai rece decât cea la care sunt depozitate vaccinurile obișnuite, ceea ce ar putea ridica probleme de distribuție și depozitare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
6.9 ° C
8.8 °
5 °
88 %
4.1kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
16 °
mar
14 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii