De ce nu se introduc restricții, deși numărul cazurilor COVID este în creștere. Explicația ministrului Alexandru Rafila

De ce nu se introduc restricții, deși numărul cazurilor COVID este în creștere. Explicația ministrului Alexandru Rafila

Cu un număr de cazuri în creștere de COVID, autoritățile sanitare susțin că nu vor reintroduce restricții. Într-o intervenție la Europa FM, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a explicat de ce nu se ia în calcul, la ora actuală, impunerea de măsuri restrictive.

Totuși, Alexandru Rafila susține că purtatul măștii în spațiile închise aglomerate râmâne o măsură de protecție recomandată.

„În România mă îndoiesc că vor fi introduse astfel de restricții din mai multe considerente, inclusiv datorită gradului de suportabilitate din partea populației a unor astfel de restricții și trebuie să găsim o soluție să menținem economia și viața socială funcționale, dar asta nu înseamnă că nu pledăm pentru măsuri de protecție individuală, respectiv utilizarea măștii în spațiile închise aglomerate”, a spus Alexandru Rafila la Europa FM.

Bucureştiul raportează cele mai multe contaminări. Vârful de îmbolnăviri este estimat pentru luna august. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat în această dimineață, în emisiunea „Deșteptarea”, de la Europa FM, că era de așteptat această evoluție a pandemiei, având în vedere ce se întâmplă în Europa.

„Creșterea care se semnalează în România este corelată cu creșterile care au apărut în vestul Europei ceva mai devreme, în urmă cu câteva săptămâni. Am avut permanent cest decalaj față de vestul Europei, deci nu este ceva neașteptat. Important este că aceste cazuri înregistrate nu se asociează cu un număr mare de spitalizări și ceea ce este cel mai important, cel puțin până în momentul de față, este că nu avem niciun număr important de decese”, a explicat ministrul Sănătății la Europa FM.

Imunizarea cu încă o doză de vaccina anti-COVID este recomandată, la ora actuală, persoanelor vulnerabile.

„Vaccinul oprea transmiterea variantelor inițiale. Acum avem o situație în care nu mai există diferențe în ceea ce privește transmisibilitatea între persoane vaccinate și nevaccinate. Sunt studii care demonstrează că la persoanele vulnerabile, cu multe comorbidități, administrarea celei de-a patra doze aduce un beneficiu: formele pe care le dezvoltă sunt mai puțin agresive”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Europa FM.

Vaccinarea anti-COVID rămâne posibilă la cabinetele medicii de familie. Ministrul a promis că doctorii nu vor fi obligați să plătească dozele de ser care rămân nefolosite sau expiră.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie puternică
10 ° C
10.1 °
9.9 °
93 %
7.7kmh
75 %
mar
10 °
mie
20 °
joi
18 °
vin
16 °
sâm
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii