Dozele de vaccin livrate în cutii de pizza

Dozele de vaccin livrate în cutii de pizza

Campania de vaccinare a început cu stângul la spitalul din Slobozia. Dozele au fost livrate într-un mod neașteaptat: în cutii de pizza. În vreme ce managerul vine cu o explicație simplă și complicată, în același timp, coordonatorul campaniei de vaccinare spune ba că seamănă cutiile oficiale cu cele de pizza, ba că nu știa de această situație.

La spitalul județean din Slobozia, primele doze de vaccin au ajuns în cutii de pizza. Conducerea susține că soluția de livrare este una de avarie, dar… nu a pus în pericol serul.

Liviu Patrichi, directorul Spitalui de Urgenţă din Slobozia, a declarat că „Nu reuşim să avem un număr de recipiente, sticluţe de vaccin, care să constituie o fracţie întreagă de transport, adică 195 de doze. Şi din exces de zel, pozitiv zic eu, au folosit un alt ambalaj care să prezinte o protecţie termică acolo.”

În vreme ce directorul DSP Ialomiţa spune că aşa au ajuns de la Bucureşti, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susține că nici măcar nu știa de această situație.

Surse de la Institutul Cantacuzino spun că toate dozele ar fi fost livrate în cutii de pizza, nu doar cele de la Slobozia. Aceasta ar fi fost singura soluție găsită de cei responsabili în perioada dintre Crăciun și Revelion.
Acum, managerul spitalului din Slobozia este convins că această situație va umbri încercările spitalului de a desfășura ca la carte campania de vaccinare.
Mai grav este că mulţi medici se feresc, încă, de imunizare… deși suntem în a doua săptămână de vaccinare, iar planurile autorităților sunt mărețe: să înceapă a doua etapă, de săptămâna viitoare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii