În România se pregătește maratonul pentru vaccinarea copiilor anti-COVID

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că de Ziua Copiilor, 1 iunie, va fi organizat un maraton al vaccinării special pentru grupa de vârstă 16-18 ani.

”Dacă până în acel moment vom avea autorizare și pentru grupa 12-15 ani, avem în plan această activitate de vaccinare. Ne-am dori să dureze 24 de ore neîntrerupt activitatea de vaccinare astfel încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri să se poată prezenta în centre, însoțiți de un aparținător, tutore. Vrem să marcăm în mod particular această zi”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat de asemenea că se așteaptă ca spre finalul lunii mai vaccinul Pfizer să primească și autorizarea pentru administrare pentru copiii de peste 12 ani.

„Ne așteptăm ca până la finalul lunii mai, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Pfizer și pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani”, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech este primul vaccin împotriva COVID-19 care a fost autorizat în Statele Unite, la începutul lunii mai, pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani.

În acest moment, în România, la fel ca în Uniunea Europeană, doar tinerii cu vârsta peste 16 ani pot fi vaccinați împotriva COVID-

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii