Klaus Iohannis: restricții suplimentare și nu carantinare

Klaus Iohannis: restricții suplimentare și nu carantinare

Președintele Klaus Iohannis crede că în București este nevoie de restricții suplimentare, mai ales în zonele unde se produc aglomerații, din cauza numărului tot mai mare de cazuri noi de îmbolnăviri cu Covid-19. Momentan, nu este nevoie de carantinarea Capitalei, ci doar de aplicarea unor noi restricții.
KLAUS IOHANNIS_președintele României ”Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare, fiindcă nimeni nu își dorește să ajungem în situația de avarie, ca să nu mai putem gestiona valul, acesta al 3-lea val”

Președintele a făcut apel la respectarea restricţiilor şi pentru accelerarea campaniei de vaccinare. El crede că propunerea ministrului Educației e una acceptabilă, contopirea celor două vacanțe ale elevilor.
„Trebuie să accelerăm vaccinarea şi trebuie să luăm absolut toate măsurile care pot fi luate împreună cu producătorii de vaccinuri pentru a creşte viteza de vaccinare. Până acum, aceste solicitări pe care le-am avut şi eu, şi alţii, au dat rezultate, avem doze suplimentare. De exemplu, în aceste două săptămâni, ultimele două săptămâni din martie, primim multe doze suplimentare dintr-un vaccin care este foarte căutat şi cred că se poate face mai mult. În paralel, vom discuta despre certificatul care arată dacă o persoană a fost vaccinată sau a avut boala, sau a făcut un test, şi aceste chestiuni vor fi probabil lămurite în cursul acestui Consiliu. Deci, măsuri se iau peste tot, însă pandemia nu va dispărea de la sine. Este nevoie de respectarea restricţiilor şi de accelerarea campaniei de vaccinare.”
Președintele a criticat autoritățile competente că nu s-au preocupat să crească numărul de autoritățile competente nu s-au preocupat să mărească numărul locurilor la Terapie Intensivă

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii