Medicul Radu Țincu, la Metropola TV: Campania de vaccinare nu mai e eficientă acum

Medicul primar ATI, de la spitalul Floreasca, Radu Țincu, s-a numărat printre invitații talk show-ului „Prime Time” cu Adrian Bucur , de la Metropola TV, pe 1 noiembrie.

Medicul a declarat, printre altele, că nu are date oficiale, dar peste 95 la sută din medici sunt vaccinați la Floreasca. „Cei din prima linie se vaccinează mult mai mult”, a spus Radu Țincu.

El a mai vorbit despre faptul că mulți pacienți au venit în stare gravă și nu au vrut să recunoască că certificiatul e fals de teama reperusiunilor. „Oamenii trebuie să fie încurajați, să nu plătească cu viața că au ascuns că certificatul e fals. E nevoie de mai multă înțelegere din partea autorităților”, a evidențiat medicul.

De asemenea, medicul a abordat și problema medicamentelor, a antiviralelor. „Nu există antiviral eficient sută la sută, nici arbidol nici favipiravir. Ne interesează să nu ne îmbolnăvim. Și cu arbidol și cu favipiravir și cu ivermectina tot ajungem la ATI. Arbidol nu e avizat de EMA. Autorizarea se cere de la producător. Până să avem arbidol aprobat hai să dăm drumul la favipiravir pe prescripție medicala în farmacii. Antiviralul e mai eficient, că e antiviral. Degeaba dăm favipiravir când plămânii sunt afectați, e prea târziu

Țincu a subliniat că Ungaria era cea mai săracă în antivirale și acum le produce. Este nevoie să dăm și noi drumul unui mecanism.

„Campania de vaccinare nu mai e eficientă acum”, a mai spus medicul Radu Țincu la Prime Time: „Ca să fie eficiența trebuia să avem 70% vaccinare în 6 luni. Avem 30% până acum. Campania de vaccinare nu are niciun rezultat, că a trecut mult timp. Cei care s-au vaccinat cu primele doze nu mai au anticorpi.

Medicul a comentat și vizavi de certificatul verde obligatoriu: „În lume nu se dă  certificat verde celui cu anticorpi fără să fi fost pozitiviat prin test PSR, care să ateste că trecut prin boală. E obligatoriu să adoptăm certificatul verde. Nu vrei să te vaccinezi, mai ai două posibilități să dovedești că nu ești pericol: test sau ai trecut prin boală. Dacă nu te-ai vaccinat, angajatorul să te testeze gratuit. Dacă refuzi vaccinarea, nu înseamnă că cineva trebuie să vină cu măsura compensatorie. Guvernul îți oferă vaccinarea, în mod gratuit și tu o refuzi. Sunt țări care propun ca nevaccinatii să-și plătească asistență medicală”.

Medicul a mai adăugat, la Metropola TV, că testarea nu e  decât o formă de constatare a unei situații epidemiologice. „Cum ar fi un om să se testeze zilnic cu test antigen. E imposibil. Nu poți plăti zilnic antigen sau PSR. E clar că la un moment dat testarea ar trebui să treacă în plan secundar”.

Cu privire la cei care nu au încredere în vaccin, Țincu a spus că „oamenii nu sunt obligați să știe vaccinologie, trebuiau făcute seminarii pentru preoți și medici de familie și primari. Primarii au fost trimiși să spună ce știau ei despre vaccinare”.

Nu în ultimul rând, medicul și-a exprimat îngrijorarea: „Mă îngrijorează că și clasa poltica și populația s-au învățat cu 500 de morți pe zi. Nu mai reprezintă o cifra care ne sperie, o acceptăm zi de zi, fără nicio strângere de inimă”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.7 ° C
3.3 °
2 °
88 %
1kmh
90 %
Dum
7 °
lun
9 °
mar
8 °
mie
5 °
joi
8 °

Opinii