O nouă lege, în timpul stării de alertă: toți medicii pot trata COVID-19

O nouă lege, în timpul stării de alertă: toți medicii pot trata COVID-19

Medicii și asistentele care tratează pacienți cu COVID sunt obosiți și epuizați. Lipsa resursei umane din unitățile spitalicești i-a determinat pe oficiali să ia măsuri.

Guvernul vine cu un cadru legal astfel încât medici cu alte specializări să trateze pacienți cu Covid pe perioada stării de alertă. Acești medicii nu vor răspunde pentru cazuri de malpraxis cât timp vor respecta protocoalele.

Andreea Moldovan – secretar de stat în Ministerul Sănătății spune că au fost situații de spitale pluridisciplinare care erau strict covid și în care toate specialitățile medicale trebuiau să îngrijească pacienți covid. Inclusiv chirurgi sau urologi sau oftalmologi sau psihiatri. S-a dorit sa fie un cadrul legal pentru desfăsurarea acestei activitati atunci cand este necesara.

„Medici dermatologi au tratat pacienți cu Covid. Acum vor avea un cadru care să-i absolve de repercusiuni de tip malpraxis în acea situație cu conditia desfasurarii un act medical corect ”
„De exemplu, un dermatolog poate trata la terapie intensivă?”
-Andreea Moldovan: „E o întrebare absurdă”
-Reporter: „Vă rog să ne precizați pentru că oamenii au aceste întrebări și am vrea să le răspundeți ca să știe. Nu știu ce vi se pare hilar!”
Andeea Moldovan: „Nu mi se pare hilar dar efectiv părerea mea este că aduce o normalitate în legătură cu ce se întâmplă în sistemul medical și aduce un plus de liniște pentru medicii care lucrează acolo.”
Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu: „Daca are pregatirea necesara are alaturi si un specialist care ii este suport si urmeaza protocolul atunci sunteti in siguranță”

Ministrul sănătății mai spune că deși medicii cu alte specialități voiau să își ajute colegii în tratarea pacienților, nu se puteau implica, pentru că se temeau de riscul de a răspunde în fața legii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii