O nouă tulpină a virusului a apărut în Marea Britanie

O nouă tulpină a virusului a apărut în Marea Britanie

O nouă tulpină a virusului SARS-COV2 a fost descoperită în Marea Britanie. Peste 1.000 de persoane au fost infectate cu noua variantă, însă cercetătorii anunță încrezători că momentan nu există motive de îngrijorare. 

Până în acest moment nu au fost semnalate forme mai grave ale bolii și se încearcă determinarea cauzei apariției noii tulpini.

Primele cercetări ale noii tulpini arată că sunt incluse schimbări ale proteinei cu țepi, prin care virusul SARS-COV2 infectează celulele umane. Până în acest moment nu este clar dacă noua variantă a virusului se răspândește mai rapid sau dacă provoacă forme mai grave ale bolii. Cercetătorii britanici din cadrul Covid-19 Genomics UK au declarat că „au loc eforturi pentru a confirma dacă oricare dintre aceste mutații contribuie la o transmitere mai mare”.

Să ne păstrăm o perspectivă clară și rațională

Cu toate că guvernul britanic a anunțat luni o creștere a noilor infecții, profesorul Alan McNally, expert la Universitatea din Birmingham, a declarat că trebuie să ne păstrăm o perspectivă clară și rațională asupra situației. „Să nu fim isterici. Nu înseamnă că este mai transmisibil, mai infecțios sau periculos. Eforturi uriașe sunt în curs de a caracteriza varianta și a înțelege apariția acesteia”. a explicat acesta.

Întrebat dacă această nouă tulpină va fi acoperită de vaccinul aprobat deja de britanici, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat cu convingere că va avea efect și împotriva noii variante a virusului. Totodată, acesta a mai precizat că nu există motive de îngrijorare cu privire la acest aspect, deoarece mutațiile nu sunt o piedică în calea succesului vaccinului.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii