O nouă variantă a coronavirusului provoacă restricții în Anglia

O nouă variantă a coronavirusului provoacă restricții în Anglia

Boris Johnson a anunțat că Londra și sud-estul Angliei intră în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews.

Premierul britanic a afirmat că persoanele din scenariul 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoanele din toate scenariile ar trebui să rămână în zonele lor și să nu călătorească. Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile de Crăciun. Premierul a avertizat asupra noii variante a virsului – VUI2020/12/01. Acesta se răspândeşte mult mai rapid şi este mult mai contagios decât varianta cunoscută până acum.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

Eforturi urgente sunt în derulare

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat. Premierul a subliniat însă că nu există indicii referitoare la o eficienţă redusă a vaccinului faţă de această variantă şi nici informaţii privind forme mai grave ale bolii sau o mortalitate crescută pricinuite de noua tulpină. Anterior, Africa de Sud anunţase identificarea unei variante noi de coronavirus, numită 501.V2. Cercetătorii, care au analizat sute de probe, au transmis informaţiile către Organizația Mondială a Sănătății şi autorităţile britanice.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au spus că nu a impus mai multe restricții. Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permite 3 gospodării să se reunească, însă încurajează familiile să petreacă sărbătorile acasă. În actualele restricții, trei gospodării s-ar putea reuni între 23 și 27 decembrie.

Berlinul a interzis toate legăturile aeriene cu Marea Britanie, urmând ca în viitorul apropiat să fie suspendate şi cursele feroviare. Informaţii de la Bruxelles se referă la posibila interzicere a zborurilor de pasageri către Marea Britanie din toate statele comunitare.

Guvernul de la Haga reacționează astfel la veștile privind apariția unor mutaţii ale Covid19 inclusiv în Olanda.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii