Pandemia nu cedează în România, cu toate că a început campania de vaccinare

Pandemia nu cedează în România, cu toate că a început campania de vaccinare

Pandemia cauzată de noul coronavirus nu cedează, astfel se înregistrează zilnic un număr îngrijoritor de cazuri noi în România. Cu toate că a început vaccinarea anticovid, numărul îmbolnăvirilor continuă să fie ridicat.
Avem parte de mii de cazuri noi, o creștere îngrijorătoare a numărului deceselor, iar presiunea pe sistemul sanitar se menține. Un nou bilanț Covid-19 îngrijorător este anunțat de autorități. De la ultima raportare, au fost anunțate 3.130 de cazuri noi și 78 de decese. La Terapie Intensivă, situația rămâne în continuare dramatică, 1.100 de persoane fiind internate în stare gravă.
Ilfov deține un record nedorit cu un total 24.647 de cazuri, la o rată de 4.16, urmează Capitala cu 102. 694 de îmbolnăviri cu o rată de 3.43. Locul trei în acest top nedorit îl ocupă județul Timiș cu 26.450 de cazuri, cu o rata de 3.12.
Bilantul total de la inceputul pandemiei arată că 643.559 de persoane infectate și 16.057 de decese inregistrate in ultimele 10 luni. 577.198 de pacienți au fost declarați vindecați.
Campania de vaccinare din România va fi extinsă și la nivel național
În ceea ce privește campania de vaccinare din România nu merge ca pe roate, așa cum se așteptau autoritățile, ci mai degrabă cu viteza melcului. Puțin peste 13.500 de cadre medicale au fost vaccinate în prima săptămână. De azi vaccinarea va fi extinsă și la nivel național. Astfel, autoritățile speră să ajungă din urmă Israelul, țară care a vaccinat într-o săptămână un milion de persoane, cam 10% din populația țării.

Campania de vaccinare a început în România pe 27 decembrie. În prima etapă serul este destinat doar cadrelor medicale. Ultimele date arată că în jur de 13.596 de persoane au fost vaccinate. Autoritățile cred că procesul s-a desfășurat lent și din cauza perioadei sărbătorilor. Din totalul persoanelor imunizate au fost raportate 37 de reacţii adverse. Mai precis 7 reacţii locale cu durere la locul injectării şi 30 de reacţii generale precum febră, cefalee, astenie, alergii de tip urticarie.

Valeriu Gheorghiță, a declarat că începând de azi campania de vaccinare va fi extinsă și la nivel național. Peste 36 000 de doze de vaccin au fost deja livrate în peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare din toate județele țării. Distribuirea acestora a fost făcută conform instrucțiunilor din partea direcțiilor de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, desemnate pentru a centraliza necesarul de vaccinuri din toate unitățile de vaccinare. Datele sunt transmise către centrele regionale de stocare până la ora 13 a zilei anterioare vaccinării. Ulterior acestea pregătesc, cantitatea de vaccinuri în vederea distribuirii. Autoritățile speră că, începând de azi, rata de imunizare va ajunge la 20.000 de persoane zilnic.

Israelul este țara pe care România ar trebui să o ia drept exemplu în privința desfășurării campaniei de imunizare. Într-o săptămână de la startul acesteia țara a depășit pragul de un milion de persoane vaccinate. Rata de imunizare a ajuns la 150 000 de persoane zilnic, în timp ce în România în ultimele 24 de ore au fost imunizate doar 324 de cadre medicale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii