Pentru cine este recomandată testarea în România.

Pentru cine este recomandată testarea în România.

Institutul Național de Sănătate Publică anunță categoriile de persoane pentru care se recomandă testarea Covid-19. INSP a actualizat, din nou, definiţiile de caz pentru noul coronavirus. Potrivit noilor reguli, 14 categorii de persoane trebuie testate obligatoriu, unele dintre ele, chiar la două săptămâni.

Un caz suspect este orice persoană cu debut brusc de febră și tuse sau o persoană care manifestă trei sau mai multe semne și simptome de boală, în absența unei cauze identificate. De asemenea, caz suspect devine orice persoana cu pneumonie, bronhopneumonie sau orice persoana cu infecție respiratorie acută severă, care necesită spitalizare peste noapte.

Caz confirmat este o persoană care este depistată pozitiv, în urma unui test PCR, indiferent de semnele şi simptomele clinice.
Persoana contact direct este definit ca „persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19, persoana care a avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19. Persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreții infecțioase ale unui caz de COVID-19 sau persoana care s-a aflat în aceeași încăpere cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute şi la o distanţă mai mică de 2 metri.

Institutul Național de Sănătate Publică atrage atenția că orice persoană care a purtat masca sau echipamentul de protecție corespunzător și a respectat distanțarea fizică nu este considerată contact direct.
Testarea se recomandă pentru 14 categorii de persoane. Între ele se numără persoanele simptomatice, inclusiv personal medico-sanitar si auxiliar, cei care au un test antigen pozitiv, contacții simptomatici,pacienții oncologici, persoanele care fac dializă, dar și gravidele.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii