Românii din aceste zone trec la declarație pe proprie răspundere

Românii din aceste zone trec la declarație pe proprie răspundere

Pandemia de coronavirus este pe o pantă ascendentă în România, motiv pentru care alte două zone  intră în carantină din  2 decembrie. Astfel, românii din zonele cu pricina vor fi nevoiți să folosească declarația românii, declarație pe pratunci când ies din casă.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, două localități din județul Bihor vor intra în carantină începând din 2 decembrie. Este vorba despre localitățile Nucet și Sighiștel. Mai mult decât atât, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor a mai precizat că marți s-a adoptat și prelungirea carantinei în localitățile Fînațe și Câmpani.

Deci din 2 decembrie se carantinează localitățile anterior menționate pentru o perioadă de 14 zile. În localitățile unde este necesară prelungirea carantinării, aceasta va dura 7 zile.

Măsurile impuse pentru zonele carantinate

În localităţile carantinate intrarea şi ieşirea sunt restricţionate, cu anumite excepţii, spre exemplu: transportul de persoane şi de marfă, de materii prime, aprovizionarea populaţiei, deplasarea la serviciu sau la unităţi de învăţământ situate în afara zonei carantinate, activităţile agricole şi urgenţele medicale. Localnicii au obligaţia să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în spaţii publice închise şi deschise.

Mai mult decât atât, nu se poate circula în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane, iar școala și-a mutat cursurile în mediul online. Se interzic nunţile, botezurile, mesele festive, precum şi activităţile pentru copii în spaţii închise, cum ar fi aniversările, locurile de joacă sau afterschool-urile, iar terasele sălile de jocuri de noroc şi saloanele de înfrumuseţare sunt închise. Totodată, se suspendă activităţile culturale şi de divertisment de tipul spectacolelor şi concertelor, a activităţilor culturale, ştiinţifice şi artistice, precum şi a activităţilor şi competiţiilor sportive cu excepţia celor profesioniste organizate de federaţiile de profil. De asemenea, se închid pieţele, târgurile, oboarele şi pieţele de vechituri.

Activităţi comerciale cu program de lucru limitat

Trebuie menționat că activităţile comerciale se vor desfăşura cu program de lucru limitat până la ora 20.00, cu excepţia farmaciilor şi a benzinăriilor care pot avea program non-stop, iar accesul în incintă se va efectua cu limitarea numărului de persoane, la maximum 30% din capacitate şi cu respectarea normelor de distanţare fizică.

Slujbele religioase sunt permise în exteriorul clădirilor, cu respectarea normelor de 4 mp/persoană şi a regulilor de protecţie sanitară, precum şi oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane. Circulaţia tuturor persoanelor din localităţile carantinate în afara locuinţei/ gospodăriei în intervalul orar 06.00-22.00 este interzisă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii