Uniunea Europeană, codașă la vaccinare. S-au vaccinat doar 14 cetățeni din 100

Uniunea Europeană, codașă la vaccinare. S-au vaccinat doar 14 cetățeni din 100

Uniunea Europeană, cuprinsă de al treilea val al pandemiei, nu pare să vadă încă luminița de la capătul tunelului spre deosebire de Statele Unite, Marea Britanie, Serbia sau Emiratele Arabe Unite. Marea Britanie a vaccinat 46 din 100 de locuitori în timp ce în Uniunea Europeană este de 14 la 100 de cetățeni. Șefii de stat și de guvern reuniți într-un summit online sunt de acord că vaccinarea este o necesitate și au decis la un an de la debutul pandemiei să producă mai multe vaccinuri pe teritoriul uropean.La un an de la deputul pandemiei de COVID-19 liderii europeni încearcă să găsească soluții pentru a intensifica vaccinarea și pentru producția de vaccinuri pe teritoriul european. Liderii celor 27 de state europene s-au reunit virtual, din cauza pandemiei și s-au declarat nemulțumiți de ritmul vaccinării. Marea Britanie a vaccinat aproape 46 din 100 de locuitori, în timp ce în UE rata vaccinării abia ajunge la 14 la 100 de locuitori. Uniunea Europeană vrea ca producția de vaccinuri să crească și să asigure distribuția către statele membre și recunoaște, astfel, rata mica de vaccinare în spațiul comunitar.

KLAUS IOHANNIS-președintele României

“Cu privire la mecanismul de distribuție a vaccinurilor în Uniune, Preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru menţinerea principiului pro-rata în vigoare pentru distribuirea vaccinurilor la nivelul statelor membre UE.

CHARLES MICHEL-președintele Consiliului European

„Referitor la vaccinuri este un consens între statele membre: vrem să fim siguri de lanțurile de distribuție și să ne menținem deschise economiile . Da, în același timp, vrem mai multă transparență și să ne asigurăm că vor fi respectate contractele. Acesta este scopul mecanismului propus de Comisia Europeană.”

ORBAN VIKTOR,  premierul Ungariei
Trebuie să vă spun că și Ungaria are multe probleme, dar față de noi, dacă îi vedeați pe ceilalți( n.r. Șefi de stat sau de guvern), cifrele prezentate de ei, câte doze de vaccin au și care este capacitatea lor de vaccinare și cât de multe neplăceri le produc, atunci ați fi rămas suprinși. Vă pot spune că ungurii vor avea o vară liberă,suntem în drum spre libertate, vorba premierului britanic, desigur cu puține întârzieri, dar acest lucru este adevrărat referitor la Ungaria. Dacă mă refer la alții, vor avea o vară destul de grea.”

Austria şi cinci state ale UE din Est (Bulgaria, Cehia, Slovenia, Letonia şi Croaţia) au acuzat o distribuire inegală între statele membre a vaccinurilor achiziţionate prin mecanismul comun gestionat de Comisia Europeană. 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii