Vaccin anti-COVID: Cercetătorii chinezi au sărit peste o fază a testelor clinice

Vaccin anti-COVID: Cercetătorii chinezi au sărit peste o fază a testelor clinice

Un milion de persoane au fost vaccinate în China cu un vaccin experimental împotriva COVID-19 al grupului farmaceutic Sinopharm. Cercetătorii chinezi au sărit astfel peste faza a treia a testelor clinice, cea în care se află vaccinurile experimentale ale Pfizer şi Moderna.

Grupul farmaceutic chinez Sinopharm a anunţat că a administrat vaccinul său experimental împotriva COVID-19 aproape unui milion de persoane în China. CEO-ul grupului farmaceutic a anunţat că între persoanele vaccinate se află studenţi plecaţi în străinătate, diplomaţi, muncitori în construcţii, personal medical şi de pe aeroporturi. CEO-ul Sinopharm a subliniat de asemenea că nicio persoană vaccinată nu s-a îmbolnăvit de Covid-19.

Protocolul prevede injectarea a trei seruri – două ale Sinopharm şi unul al Sinovac, altă societate farmeceutică chineză. Potrivit specialiștilor chinezi, niciuna dintre persoanele vaccinate de Sinopharm nu a raportat vreo reacţie adversă gravă. Doar unii dintre cei vaccinați au constatat umflături la locul înţepăturii sau au făcut febră. Vaccinul foloseşte un virus inactivat şi constă în două injecţii succesive. Pentru a fi mai sigură, compania a luat probe de la 40 de mii de participanţi, la 14 zile după a doua injecţie.

Există însă rezerve, din cauza absenţei unui grup de control paralel cu cel vaccinat, căruia să i se administreze un placebo, pentru a se distinge efectul substanţei testate.

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii