Vaccinul Moderna poate oferi o imunitate care durează câțiva ani

Vaccinul Moderna poate oferi o imunitate care durează câțiva ani

Vaccinul anti-COVID produs de Moderna poate oferi imunitate pe o perioadă de câţiva ani. Anunțul a fost făcut de dezvoltatorul serului. Informațiile vin după ce vaccinul a fost aprobat și de Agenția Europeană pentru Medicamente. Serul produs de Moderna este al doilea vaccin împotriva coronavirusului autorizat în Uniunea Europeană.

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus. Este declarația directorul executiv al companiei americane. Cu toate acestea, perioada exactă de protecţie va fi determinată după ce vor fi strânse mai multe date.
Cert este că cel mai negru scenariu, care prevedea ca serul să ofere imunitate doar câteva luni, a fost exclus de producătorii vaccinului Moderna. Specialiștii spun că anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Totodată, susțin că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud.
Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat miercuri folosirea vaccinului produs de compania americană Moderna la nivelul Uniunii Europene. Cetățanii Uniunii Europene vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.Vaccinul companiei americane utilizează tot tehnologia ARN mesager, ca şi cel de la Pfizer. Are o eficienţă aproape identică şi protejează în proporţie de 94,5%. Marele avantaj este legat de temperatura de stocare: poate fi transportat la doar -20 de grade şi depozitat într-un congelator obişnuit.
Se administrează tot în două doze, dar la distanţă de 28 de zile, faţă de trei săptămâni, ca în cazul vaccinului Pfizer. Preţul plătit de Uniunea Europeană ar urma să fie mai mare cu aproape 3 euro pentru o doză. Moderna va livra statelor UE în total 160 de milioane de flacoane cu vaccin.Probleme ar putea fi legate de faptul că Moderna nu produce serul în Europa, iar Donald Trump a semnat un ordin prezindenţial prin care le cere producătorilor să exporte doar după ce onorează contractele cu guvernul american.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii