24 de avioane Boeing 777 sunt retrase la sol după accidentul aviatic din SUA

24 de avioane Boeing 777 sunt retrase la sol după accidentul aviatic din SUA

Este anchetă în Statele Unite după ce după ce motorul unui avion de pasageri a explodat în timpul zborului. Din fericire, aeronava a aterziat în siguranță și nimeni nu a fost rănit. Compania de zbor a anunțat că 24 de aprate de zbor din modelul respectiv vor fi scoase temporar din circuit. Japonia a făcut apel la companiile de zbor care dețin avioane cu acest model de motor să evite spațiul lor aerian. Constructorul american de avioane Boeing a recomandat menținerea la sol a 128 de avioane Boeing 777 din toată lumea, după acest incident.

Mai multe bucăţi din carcasa motorului unui avion Boeing 777-200 al United Airlines au căzut într-o zonă rezidenţială de la suburbia oraşului Denver, după ce acesta a explodat. Autoritățile care răspund de siguranța aeronautică fac verificări iar compania de zbor ține la sol toate avionele din acest model.

GIO BENITEZ, corespondent ABC News

dsk:Abc News
3.00..3.09
Subtitrare: Compania United Airlines, sin gura companie americană care folosește acest fel de motor specific,a decis să scoată din circulație 24 de avioane Boeing 777.

Administraţia Federală pentru Aviaţie a anunţat că avionul a revenit pe Aeroportul Internaţional Denver după ce a avut o problemă majoră la motorul drept la scurt timp după decolare. Aeronava avea ca destinaţie Honolulu.

STEPHEN GANYARD, fost pilot de avion „Acest inel uriaș este o nacelă prinsă în partea din față a motorului.Putem vedea bucățile din interiorul motorului. Forța a fost atât de puternică încât au zburat bucăți din motor și au ajuns în aceea vecinătate.”

Cei 231 de pasageri și cei zece membrii ai echipajului își aduce aminte că avionul era aproape la altitudinea de croazieră şi comandantul aeronavei făcea un anunţ în momentul în care a avut loc o explozie puternică.

Bucățile din aeronavă s-au împrăștiat prin suburbiile din Denver. Inelul motorului a căzut peste mașina unui localnic care a văzut cum pică din cer bucățile de metal.

În urma incidentului, Japonia a cerut tuturor companiilor aeriene care utilizează aparate de zbor Boeing 777 cu același model de motor să evite spațiul său aerian. Cu doar câteva ore înainte, un incident similiar a avut loc în Olanda.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.5 ° C
10.5 °
8.9 °
74 %
6.3kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii