Austria și Danemarca vor colabora cu Israelul pentru producerea de vaccinuri

Austria și Danemarca vor colabora cu Israelul pentru producerea de vaccinuri

Austria și Danemarca vor o alianță cu Israelul pentru producerea și achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și critică Bruxelles-ul pentru ritmul lent al distribuirii acestora în spațiul comunitar. Cele două țări denunță și că Agenția Europeană pentru Medicamente a întârziat în aprobarea vaccinurilor. Între timp, agenția europeană a anunțat că a primit și analizează siguranța și eficiența vaccinului rusesc Sputnik.

Austria și Danemarca nu vor să mai accepte ceea ce ele numesc întârzieri în distribuția de vaccinuri și critică procedeul de achiziție al acestora, practicat de Comisia Europeană. Mai mult, cancelarul austriac Sebastian Kurz a creat un grup de acțiune rapidă și spune că va colabora cu Israelul pentru producerea vaccinului împotriva COVID-19. Reacția survine după ce livrarea vaccinurilor către statele membre a fost întârziată de probleme de producţie şi ale lanţului de distribuţie.

SEBASTIAN KURZ-cancelarul Austriei
„Ia ceva timp să reacționezi la mutațiile virusului și apoi vine timpul să produci noi vaccinuri. Cu cât aceste procese se desfășoară mai rapid, cu atât mai repede vom deveni autonomi și vom putea face față mutațiilor virusului la care vaccinurile actuale nu fac față.”

Comisia Europeană este acuzată că negociază prețul de achiziție al vaccinurilor și a vrut să obțină unul cât mai mic și că acest proces a întârziat distribuția.

DUANE SCHULTNESS-analist, industria medicamentului „În mod clar, țările care plătesc mai mult au acces mult mai rapid la vaccinuri, mai ales când este vorba despre o problemă de producție. Așa se întâmplă cu vaccinurile, nu este dubiu că europenii au încheiat contracte pentru 200 de milioane de doze, nu mă îndoiesc că ele vor veni în septembrie, dar este vorba de septembrie…”

State precum Cehia sau Ungaria au achiziționat vaccinul Sputnik din Rusia, desi Moscova a aplicat doar acum la Agenția Europeană a Medicamentului pentru aprobare. Nici vaccinul din China nu a fost aprobat de europeni, deocamdată.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii