Directorul OMS, despre efectele negative pe care munca le poate avea asupra sănătăţii noastre mintale

Directorul OMS, despre efectele negative pe care munca le poate avea asupra sănătăţii noastre mintale

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a afirmat că „a venit vremea să ne concentrăm pe efectele negative pe care munca le poate avea asupra sănătăţii noastre mintale. Stresul are un preţ mare pentru persoanele afectate şi pentru societate”. 

Cele două agenţii ale ONU care se ocupă de sănătate şi de muncă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), au dat publicităţii o serie de recomandări pentru prevenirea şi protecţia împotriva riscurilor care ameninţă sănătatea mintală la locul de muncă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Stresul psihologic are un preţ mare pentru persoanele afectate, dar şi pentru societate. Potrivit estimărilor, 12 miliarde de zile de muncă se pierd în fiecare an din cauza depresiei şi anxietăţii, echivalentul a 1.000 de miliarde de dolari, potrivit OMS şi OIM.

”A venit vremea să ne concentrăm asupra efectelor negative pe care munca le poate avea supra sănătăţii noastre mintale”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

”Bunăstarea individului este un motiv suficient pentru a acţiona, dar o sănătate mintală problematică poate totodată să aibă un impact debilitant asupra performanţelor şi productivităţii unei persoane”, a subliniat el.

OMS a avertizat în iunie că aproape un miliard de persoane la nivel global se confruntă cu o tulburare mintală înaintea pandemiei de COVID-19, care a agravat şi mai mult situaţia.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.7 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii